Home » Grand Slam » Wimbledon » Officieel: Wimbledon gaat dit jaar niet door

Officieel: Wimbledon gaat dit jaar niet door

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het hing al even in de lucht, maar het is nu ook officieel bevestigd: Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen, gaat dit jaar niet door omwille van de coronacrisis. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“De gezondheid en het welzijn van iedereen op Wimbledon krijgt onze prioriteit”, klinkt het bij de organisatie. “Het gaat over het publiek uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld, onze spelers, gasten, stafleden, vrijwilligers, partners en omwonenden. We moeten ook onze verantwoordelijkheid nemen om deze globale uitdaging uit de weg te ruimen.”

Opmerkelijk is dat Wimbledon meteen besliste om het toernooi dit jaar de annuleren. De directie van Roland Garros had eerder laten weten het toernooi te verplaatsen naar een latere datum. Wimbledon naar het najaar verplaatsen was echter quasi onmogelijk en zou de organisatie met heel wat problemen opzadelen: de kalender zit al overvol en in het najaar is er veel minder daglicht, wat het dagschema op het heilige gras in gedrang brengt.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS