Home » Geen categorie » Oktober wordt topmaand voor Belgisch tennis

Oktober wordt topmaand voor Belgisch tennis

Oktober wordt topmaand voor Belgisch tennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Belgische tennisfans mogen zich opmaken voor een topmaand dit najaar. Naast het nieuwe ATP-toernooi in Antwerpen midden oktober, komt er ook een nieuwe editie van de Ethias Trophy in Bergen.

Van 14 tot 23 oktober vormt de Lotto Arena het decor van het nieuwe ATP250-toernooi in Antwerpen. Er was lange tijd onzekerheid over het voortbestaan van de Ethias Trophy, maar er komt wel degelijk een twaalfde editie. Van 2 tot 9 oktober vindt het Challengertoernooi opnieuw plaats in Bergen. De Belgische tennisfans kunnen dus bijna drie weken lang genieten van toptennis in eigen land.

David Goffin - © Fotoplaza | Christophe Moons
David Goffin – © Fotoplaza | Christophe Moons

De Ethias Trophy kende tweemaal een Belgische winnaar. In 2005 versloeg Olivier Rochus Xavier Malisse in de eerste editie. De tiende editie in 2014 kreeg een droomfinale, waarin David Goffin (ATP-16) aan het langste eind trok tegen Steve Darcis (ATP-129). Ook ex-top 20 spelers Janko Tipsarevic (ATP-406), Ernest Gulbis (ATP-80), Andreas Seppi (ATP-36) en Radek Stepanek (ATP-165) staan op de erelijst. Vorig jaar ging de titel naar Illya Marchenko (ATP-82).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws