Home » Geen categorie » Olivier Rochus gaat lokale basketbalploeg uit de nood helpen

Olivier Rochus gaat lokale basketbalploeg uit de nood helpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gewezen toptennisser Olivier Rochus zal komend weekend nog eens sportief te bewonderen zijn. De Belg gaat de basketbalploeg van zijn woonplaats Dion-Valmont (Waals-Brabant) bijstaan in hun wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Royal Zizi Du Brabant Wallon.

F. Romage - © Flickr
F. Romage – © Flickr
Rochus, intussen 35, is al van kindsbeen af een fervent basketbalfanaat. De Belg is dan ook bijzonder trots dat Dion-Valmont hem gevraagd heeft om uitzonderlijk in te vallen.

“Dion-Valmont is een klein dorp en ik ken de voorzitter van de club erg goed”, vertelt Rochus. “We gaan vaak samen uit eten en dan praten we uren over sport en niet alleen over tennis. (lacht) We zitten in de eindfase van het seizoen en Dion-Valmont doet nog mee voor de prijzen. Helaas is hun sterkhouder, Freddy Romage, afgelopen week geblesseerd uitgevallen. De vraag van de voorzitter of ik Freddy komend weekend wil vervangen, kwam als een verrassing, maar lang heb ik niet moeten twijfelen.”

“De wedstrijd tegen Royal Zizi Du Brabant Wallon is van levensbelang voor de titel en ik vind het een hele eer dat ik de kleuren van ons dorp mee mag verdedigen.”

Vorm optimaal

“Ik ben misschien al enkele jaren gestopt met tennis, maar ik onderhoud mijn conditie nog steeds en ben in goede vorm”, vertelt Rochus. “Ik tennis, fitness en basket geregeld.”

“Toen ik nog jong was, droomde ik er al van om ooit in de Amerikaanse NBA te spelen. Mensen kijken vreemd op als ik hen dat vertel, maar basketbal draait niet enkel om lengte, ook om techniek.”

Rochus benadrukt wel dat het op een eenmalig optreden gaat. “Ik begin niet aan een tweede professionele carrière zoals mijn broer (Christophe Rochus is vorig jaar begonnen met golf, nvdr.). Ik doe dit enkel en alleen om een vriend uit de nood te helpen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS