Home » Xtra » Olivier Rochus stopt en wordt coach van Cagnina

Olivier Rochus stopt en wordt coach van Cagnina

Olivier Rochus stopt en wordt coach van Cagnina

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Olivier Rochus wordt vanaf januari de nieuwe coach van jong talent Julien Cagnina. Rochus moet zijn jarenlange ervaring gaan aanwenden om Cagnina te begeleiden tijdens zijn doorbraak.

Olivier Rochus (ATP-576), ondertussen 33 jaar oud, wou in 2014 nog eens schitteren op het allerhoogste niveau van het internationale circuit. Door allerhande blessures is hij echter afgezakt naar een plaats ruim buiten de top-500 en pikt hij nog slechts enkele leuke toernooien mee. De geruchten gingen al langer de ronde dat Ollie 2014 ook als zijn afscheidsjaar zag, en dat lijkt nu bevestigd te worden.

Rochus, ooit nog de nummer 24 van de wereld, zal vanaf januari namelijk gaan werken voor de AFT, de Waalse tennisvereniging en de tegenhanger van Tennis Vlaanderen. Zijn voornaamste opdracht daar wordt het coachen van de 20-jarige Julien Cagnina (ATP-396). Rochus zal met Cagnina meereizen om hem aan te moedigen en bij te sturen op weg naar zijn grote doorbraak.

Dit nieuws, dat vrijdag bekend raakte, lijkt er sterk op te wijzen dat Rochus binnen enkele maanden zijn tennisracket inderdaad definitief aan de haak zal hangen. De kans is dan ook groot dat hij, in navolging van Xavier Malisse in 2013, de Ethias Trophy (Challenger) in Bergen, die start op 27 september, zal uitkiezen als zijn afscheidstoernooi.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws