Home » Geen categorie » Olympische Spelen afgelopen voor Geens en Minnen

Olympische Spelen afgelopen voor Geens en Minnen

Olympische Spelen afgelopen voor Geens en Minnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing zijn Clément Geens (ITF-39) en Greetje Minnen (ITF-41) uitgeschakeld in het gemengd dubbelspel. Ze verloren in de tweede ronde van de vijfde reekshoofden, Jil Teichmann (ITF-7) uit Zwitserland en Jan Zielinski (ITF-30) uit Polen.

Geens en Minnen hadden in de eerste ronde in drie sets gewonnen van een Kroatisch-Litouws duo. In de tweede ronde waren ze echter niet opgewassen tegen de Zwitserse Teichmann en de Pool Zielinski, die als vijfde reekshoofden aan het gemengd dubbelspel deelnamen. Onze landgenoten verloren hun match in 1 uur en 5 minuten. In de eerste set moesten Geens en Minnen het hoofd pas buigen na een tiebreak. In de tweede set konden ze het niveau van hun tegenstanders niet meer volgen en verloren ze met 6-3.

De Jeugd Olympische Spelen zijn nu voorbij voor de Belgische tennissers. Voor Geens was het toernooi een groter succes dan voor Minnen. De 18-jarige Geens bereikte zowel in het enkelspel als in het dubbelspel de kwartfinale. De 17-jarige Minnen werd in het enkelspel en in het dubbelspel al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws