Home » Geen categorie » Omaanse vormt geen obstakel voor Flipkens in Doha

Omaanse vormt geen obstakel voor Flipkens in Doha

Omaanse vormt geen obstakel voor Flipkens in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-59) heeft zich zonder problemen weten te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de het WTA-toernooi van Doha, de Qatar Total Open (Premier, $ 731 000). Tegen een Omaanse wildcard had ze enkel in het begin van de tweede set wat tegenstand.

Kirsten Flipkens geraakt dit jaar niet echt op gang. Van de zeven wedstrijden die ze tot nu toe speelde kon ze er nog maar amper twee winnen, al waren het vaak heel spannende partijen. Ondermeer daarom aanvaarde ze last minute een wildcard voor de kwalificaties van de Qatar Total Open. Als zesde reekshoofd kan ze daar namelijk opnieuw wat matchritme opdoen en wat vertrouwen tanken.

In die kwalificaties begon ze alvast uitstekend. Ze walste namelijk over de drieëntwintigjarige wildcard Fatma Al Nabhani (WTA-562) heen. Die laatste kwam er in de eerste set totaal niet aan te pas. Op haar eigen opslag kon ze amper twee puntjes pakken en door haar enige breakkans te verkwanselen kon een 6-0 niet lang uitblijven.

In het begin van de tweede set verloor Flipper even haar concentratie. Al Nabhani profiteerde optimaal en kwam zelfs even op voorsprong door een break te forceren in de eerste game van de set. Lang kon ze daar echter niet van genieten, want even later had Flipkens haar al weer bijgebeend. Deze keer verloor de Belgische haar concentratie niet meer en met 6-3 was een tweede kwalificatieronde veilig.

Ook in die tweede voorronde wacht normaal een haalbare tegenstandster voor Flipkens. Hoewel de Chinese Qiang Wang (WTA-98) indruk maakte met haar 6-1 en 6-0-overwinning tegen Annika Beck (WTA-68), was het wel Flipkens die in 2012 hun enige eerdere onderlinge duel won.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws