Home » Geen categorie » Onbekende Georgiër Basilashvili zorgt voor goed nieuws voor Goffin

Onbekende Georgiër Basilashvili zorgt voor goed nieuws voor Goffin

Onbekende Georgiër Basilashvili zorgt voor goed nieuws voor Goffin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De week is goed gestart voor David Goffin (ATP-11). Niet alleen steeg hij opnieuw een plaatsje op de ATP-ranking, hij zag zijn grootste concurrent voor een ticket naar de Masters in Londen ook struikelen in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Wenen (ATP 500).

De ene zijn dood is de andere zijn brood, zo ook in het tennis. In een felle strijd om de laatste tickets voor de ATP World Tour Finals in Londen heeft Thomas Berdych (ATP-10) een uitermate slechte zaak gedaan. Dat is dan weer goed nieuws voor zijn dichtste concurrenten, met niemand minder dan Goffin op kop.

Het zag er nochtans allemaal heel goed uit voor Berdych. Nadat Goffin in de halve finales strandde in Antwerpen, ging de Tsjech met 180 punten voorsprong op de ATP-Race de laatste twee toernooien van het seizoen in. Daarbovenop kwam nog eens dat Goffin in Basel een loodzware loting voor de voeten geworpen kreeg, terwijl Berdych twee makkelijkere tegenstanders in de eerste twee rondes voorgeschoteld kreeg. Het leek er dan ook op dat Berdych in de rankings nog zou uitlopen op Goffin voordat het beslissende toernooi van Parijs van start zou gaan.

Tomas Berdych- © Andrew Robertson (flickr.com)
Tomas Berdych- © Andrew Robertson (flickr.com)

Maar niets blijkt nu minder waar. Berdych speelde namelijk een afschuwelijke eerste wedstrijd in het Oostenrijkse Wenen. Tegen kwalificatiespeler Nikoloz Basilashvili (ATP-107) kwamen vooral zijn vele fouten in de schijnwerpers te staan. Basilashvili kwam al snel 6-4 voor en kreeg in de tweede set al wat kansen om de wedstrijd af te maken. Zenuwen beslisten daar echter anders over en Berdych kon via een tiebreak alsnog terugkomen in de match: 6-7 (5). Wie dacht dat dat het teken was dat de Tsjech er helemaal door zou komen, zat er naast. Er kwam geen verbetering, en even later mocht Basilashvili serveren voor de wedstrijd. Ook die kans kon de Georgiër niet afmaken, en dus was het uiteindelijk aan Berdych om hem een handje te helpen door zich te laten breaken: 7-5.

Daardoor blijft het verschil met Goffin maximaal 190 punten. Die kloof kan Goffin eventueel zelfs deze week al dichten. Met een kwartfinale in Basel nadert de Belg tot op 175 punten, na een halve finale schieten daar nog 85 punten van over. Als La Goff de finale haalt of zelfs het toernooi wint, dan komt hij zelfs op een voorsprong van respectievelijk 35 of 235 punten terecht.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws