Home » Geen categorie » Nederlandse nummer 259 van de wereld helpt Federer alvast een handje in Rotterdam

Nederlandse nummer 259 van de wereld helpt Federer alvast een handje in Rotterdam

Nederlandse nummer 259 van de wereld helpt Federer alvast een handje in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste ronde is meteen het eindstation gebleken voor Stanislas Wawrinka (ATP-13) op het ATP-toernooi van Rotterdam (Nederland, € 1 996 245). Tallon Griekspoor (ATP-259), gecoacht door ex-prof Kristof Vliegen, stuurde de Zwitser naar huis.

Wawrinka kon sinds zijn terugkeer na een lange blessure nog niet overtuigen. Op de Australian Open moest hij in de tweede ronde inpakken en vorige week verloor hij in Sofia van het nummer 77 van de wereld. Met Griekspoor, die van de organisatie een wildcard kreeg, wachtte op papier een haalbare kaart.

Aanvankelijk was er ook geen vuiltje aan de lucht voor de Zwitser. Hij won de eerste set na 29 minuten met 6-4, maar daarna ging het snel bergaf. De Nederlander rook bloed en verloor in de hele tweede set op zijn eigen opslag amper drie puntjes. Ook in het derde bedrijf was het verrassend Griekspoor die doorduwde. Hij forceerde twee breaks en het derde matchpunt bleek uiteindelijk het goede.

“Ongelooflijk, ik heb geen idee wat ik moet zeggen”, reageerde Griekspoor na afloop. “In het begin was ik heel zenuwachtig en werd ik meteen gebroken. Daarna ging ik alsmaar beter serveren met telkens een vroege break. Ik ben ontzettend blij met deze zege.”

Weg ligt open voor Federer

De exit van Wawrinka is vooral goed nieuws voor Roger Federer (ATP-2). De Zwitser is zeker van de nummer één-positie als hij de halve finales bereikt en hoeft zijn landgenoot dus al niet meer te vrezen. In een mogelijke kwartfinale wacht Robin Haase (ATP-42), Thiemo De Bakker (ATP-352) of dus Griekspoor. Federer moet eerst nog voorbij Ruben Bemelmans (ATP-116) en Philipp Kohlschreiber (ATP-36).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws