Home » ATP » Onclin bereikt eerste finale in Challengertoernooi

Onclin bereikt eerste finale in Challengertoernooi

Onclin bereikt eerste finale in Challengertoernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gauthier Onclin (ATP-282) heeft de finale bereikt op het Challengertoernooi van Praag (Tsjechië, Challenger 75).

In de Tsjechische hoofdstad Praag is de 23-jarige Onclin goed bezig. Hij begon zijn toernooi met een vlotte zege tegen de Nederlander Gijs Brouwer (ATP-241). Onclin haalde het met 6-2 en 6-2.

Onclin ging vervolgens met 7-6 (6), 6-7 (3) en 6-2 voorbij de Spanjaard Oriol Roca Batalla (ATP-212). In de kwartfinale was onze landgenoot met 6-3, 2-6 en 7-5 te sterk voor een andere Spanjaard, Javier Barranco Cosano (ATP-259).

Tenslotte speelde Onclin in de halve finale tegen achtste reekshoofd Alex Molcan (ATP-210). De eerste set was met 6-2 voor Onclin en bij 1-0 voor Onclin in de tweede set moest Molcan opgeven.

Onclin staat voor de eerste keer in de finale van een Challengertoernooi. In januari en februari 2023 bereikte hij eerder al wel de halve finales in de Challengertoernooien van Ottignies en Rovereto.

In de finale in Praag volgt een duel met Jiri Vesely (ATP-295), het ex-nummer 35. Onze landgenoot kan zijn tweede titel van het jaar veroveren. Eerder triomfeerde hij al op het hardcourt van Saint Dizier (M25).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws