Home » European Open » Onclin eervol onderuit in kwalificaties European Open

Onclin eervol onderuit in kwalificaties European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gauthier Onclin (ATP-524) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op de kwalificaties van de European Open (ATP 250, België). De jonge Belg verweerde zich knap tegen de ervaren Italiaan Andreas Seppi (ATP-93) maar moest zich in twee sets gewonnen geven.

De 20-jarige Onclin won begin september verrassend het voorbereidingstoernooi op de European Open en veroverde hierdoor een ticket voor de kwalificaties. Het jonge talent had echter een moeilijke opdracht voor de boeg tegen de ervaren 37-jarige Italiaan Seppi.

(lees verder onder de tweet)

Seppi nam de beste start. De Italiaan brak op love in het eerste opslagspel van Onclin en kwam snel op een 3-0-voorsprong. Toen Seppi bij 5-3 serveerde voor de set, brak Onclin echter terug. Hij werd echter meteen terug gebroken en verloor zo de eerste set met 6-4.

In de tweede set gaf Onclin echter niet op. Hij brak meteen in de eerste game en ging naar een 2-0-voorsprong. Seppi keerde echter tot 3-3. In een set met veel breaks brak Onclin opnieuw terug. De Belg serveerde bij 5-4 voor de set maar kon het niet afmaken. De set leek uit te draaien op een tiebreak maar Seppi verzilverde bij 6-5 opnieuw een breakpunt en maakte zo de partij af met 6-4 en 7-5 na 1 uur en 34 minuten.

De jonge Onclin zette evenwel een knappe prestatie neer met verschillende breaks tegen een ervaren top 100-speler en ex-top 20-speler. Zijn grootste zwakte in de partij was evenwel zijn opslag. Zo sloeg Onclin zes dubbele fouten, waarvan één bij het matchpunt van Seppi, en had hij een eerste opslagpercentage van amper 49 procent.

(lees verder onder de tweets)

Seppi speelt in zijn tweede kwalificatieronde tegen de Oostenrijker Dennis Novak (ATP-111), het zevende reekshoofd in de kwalificaties. Novak ging met 6-0 en 6-1 vlot voorbij de Slovaak Jozef Kovalik (ATP-143).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS