Home » BW Open » Onclin naar tweede ronde BW Open, Blockx verliest nipt

Onclin naar tweede ronde BW Open, Blockx verliest nipt

Onclin naar tweede ronde BW Open, Blockx verliest nipt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gauthier Onclin (ATP-218) heeft de tweede ronde bereikt op de BW Open in Louvain-la-Neuve (ATP Challenger 125). Alexander Blockx (ATP-350) moest nipt het onderspit delven.

Op de BW Open moest Onclin in de eerste ronde aan de bak tegen kwalificatiespeler Denis Yevseyev (ATP-184). Onze landgenoot begon aan de partij met een break maar Yevseyev keerde terug tot 2-2. In het vijfde game brak Onclin echter opnieuw en hij behield zijn voorsprong en greep de set met 6-4.

De tweede set verliep opnieuw gelijkopgaand met verschillende breaks. Net als in de eerste set kwam Onclin eerst op een break voorsprong maar keerde Yevseyev terug op gelijke hoogte. Bij 4-4 verzilverde onze landgenoot opnieuw een breakpunt. Onclin liet zijn tegenstander niet meer terugkeren en maakte de partij met opnieuw 6-4 af.

(lees verder onder de Instagrampost)

In de tweede ronde speelt Onclin alweer tegen een kwalificatiespeler. Hij neemt het op tegen de Zwitser Leandro Riedi (ATP-250) die in een driesetter stuntte tegen zesde reekshoofd Benoit Paire (ATP-115).

De 18-jarige Blockx miste nipt de tweede ronde met een spannende nederlaag tegen lucky loser Henri Squire uit Duitsland (ATP-271). Blockx won de eerste set met 6-3 waarna Squire langszij kwam met 6-4.

In een spannende derde set kwam Squire eerst op een 3-1-voorsprong maar Blockx keerde terug tot 3-3. Daarna hielden de twee spelers in evenwicht waardoor een tiebreak de partij moest beslissen. In de tiebreak kwam Blockx meteen op achterstand en kon niet meer terugkeren. De 21-jarige Squire maakte het af met 7-4 in de tiebreak. Na zijn knappe seizoenseinde in 2023 is Blockx dit jaar nog op zoek naar zijn eerste zege.

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

David Goffin (ATP-112) en Raphael Collignon (ATP-391)  plaatsten zich eerder ook voor de tweede ronde in Louvain-la-neuve. In het dubbelspel kon Collignon (NR) zich samen met Michael Geerts (ATP D-243) niet plaatsen voor de tweede ronde. Ze verloren met 6-2 en 6-4 van Luke Johnson (ATP D-113) en Skander Mansouri (ATP D-125).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws