Home » Exhibitie » Ondanks negatieve test zou Thiem in quarantaine moeten

Ondanks negatieve test zou Thiem in quarantaine moeten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na de Adria Tour reisde Dominic Thiem door naar de Ultimate Tennis Showdown (UTS) in Frankrijk. Daar werd hij negatief getest op COVID-19 en kwam hij al twee keer in actie, iets wat eigenlijk tegen de regels is.

Nadat bij Grigor Dimitrov COVID-19 werd vastgesteld, rees de vraag of Dominic Thiem ook besmet zou zijn en zo het verdere verloop van de UTS zou hypothekeren. De twee speelden in Belgrado (Servië) samen op de Adria Tour.

De bezieler van de UTS, Patrick Mouratoglou, kwam al snel met een statement: Thiem werd getest bij aankomst en de uitslag was negatief. En dus kon de Oostenrijker meteen inpikken op het evenement, al blijkt dat nu niet volgens de regels. Thiem zou strikt genomen in quarantaine moeten zitten en niet mogen tennissen.

De regel is dat wie in aanraking komt met een besmet persoon, getest moet worden én veertien dagen in quarantaine moet verblijven, ook al het resultaat van zijn of haar test negatief is. Het kan namelijk zijn dat je besmet bent, maar de infectie pas na enkele dagen opduikt. En zo kan je aanvankelijk negatief testen, maar na enkele dagen toch nog besmet zijn en dus een positief resultaat halen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS