Home » Grand Slam » Wimbledon » Ondanks pesterijen, Kyrgios onderuit tegen Nadal: “Ja, ik wou hem vol raken”

Ondanks pesterijen, Kyrgios onderuit tegen Nadal: “Ja, ik wou hem vol raken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De tweede ronde partij tussen Rafael Nadal (ATP-2) en Nick Kyrgios (ATP-43) op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) beloofde voor vuurwerk te zorgen en jawel, de verwachtingen werden helemaal ingelost.

De wedstrijd was niet minder dan een mentale oorlogsvoering waarbij voornamelijk Kyrgios er alles aan deed om zijn opponent te jennen. Onderhandse opslagen, discussies met de scheidsrechter… M.a.w. alle ingrediënten die je mag verwachten van een wedstrijd met de Australische bad boy in de hoofdrol waren aanwezig.

Het prestigeduel tussen de twee gezworen vijanden kende een absolute climax toen Kyrgios een bal opzettelijk op het lichaam van Nadal afvuurde. Die verwachtte excuses, maar de Australiër reageerde met complete achteloosheid. “Ja, ik wou hem vol raken, en wat dan nog?”, liet die na afloop optekenen. “Ik vind niet dat ik mij daarvoor moet excuseren. Ik heb hem niet geraakt, de bal kwam op zijn racket. Dat dit hem uit zijn lood sloeg? Daar lig ik niet van wakker. Hoeveel Slams heeft hij gewonnen? En hoeveel geld staat er intussen op zijn rekening? Ik denk dat hij wel één harde bal aankan.”

Complimenten

Toch kon er ook een objectieve analyse vanaf op de persbabbel na de wedstrijd. “Nadal speelde goed vandaag, vooral zijn forehand was moordend”, gaf Kyrgios toe.

Ook Nadal deelde een verrassend compliment uit: “Zonder al dat gedoe is Kyrgios een geweldige tennisser, een potentiële grandslamwinnaar.”

De Australiër ziet zichzelf echter niet snel zo’n grote trofee binnenhalen. “Om een Grand Slam te winnen, moet je meer investeren in je carrière dan wat ik doe. Ik ben niet de meest professionele speler op het circuit. Ik wil mij ook amuseren naast het court. Voor mij is tennis niet het allerbelangrijkste in mijn leven.”

Bouchard fangirl

Opvallende toeschouwer in Kyrgios’ box was Eugenie Bouchard (WTA-79). De Canadese is beste maatjes met het enfant terrible en nam op Twitter zelfs de tijd om zijn onderhandse opslagen te verdedigen. “Het is toegelaten en heeft niets te maken met een gebrek aan respect, het is letterlijk een andere manier van opslaan. Het is tactisch. Je probeert er toch alles aan te doen om een punt binnen te halen?”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden