Home » ATP » Ongelofelijk, maar waar: Murray komt naar België

Ongelofelijk, maar waar: Murray komt naar België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-329) heeft zijn komst naar België bevestigd. De organisatie van de European Open maakte bekend dat de Brit midden oktober afzakt naar de Lotto Arena.

Toernooidirecteur Dick Norman heeft woensdag op een persconferentie aangekondigd dat Murray dit jaar zal deelnemen aan de European Open. De Brit werkt volop aan zijn terugkeer in het enkelspel en heeft de European Open toegevoegd aan zijn programma. Vorig jaar wou Murray al deelnemen, maar toen gooide zijn heupblessure zijn programma om. Murray zal met zijn beschermde ranking (ATP-2) deelnemen in Antwerpen.

De European Open vindt plaats van 13 tot 20 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Eerder bevestigden David Goffin (ATP-15), Steve Darcis (ATP-186), Gaël Monfils (ATP-13), Diego Schwartzman (ATP-21) en Frances Tiafoe (ATP-52) reeds hun komst.

Norman: “Met Murray hebben we absolute wereldklasse op de affiche”

Dick Norman en Ilse Van Parys - © Imagellan
Dick Norman en Ilse Van Parys – © Imagellan

Toernooidirecteur Norman was bijzonder trots om één van de “Big Four” te kunnen aankondigen: “Met Murray op onze affiche bereiken we nu absolute wereldklasse en tillen we de European Open naar een ongekend niveau in België.” Murray is drievoudig grandslamkampioen en voormalig nummer één van de wereld. Hij heeft eveneens 45 ATP-titels op zijn palmares staan.

Murray heeft goede herinneringen aan België: “Ik herinner me nog de Davis Cup-finale tegen België alsof het gisteren was, de sfeer die het Belgische publiek creëerde was geweldig. Ik kijk er echt naar uit om in oktober opnieuw in Antwerpen te spelen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden