Home » Grand Slam » Onzekerheid rond Australian Open neemt toe

Onzekerheid rond Australian Open neemt toe

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het blijft onzeker of de Australian Open in Melbourne (Australië, Grand Slam) midden januari 2021 kan doorgaan. Vooral de strenge quarantaineregels zorgen voor problemen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In Australië gelden er nog steeds reisrestricties tussen de deelstaten. Tennis Australia wou daarom de voorbereidingstoernooien op de Autralian Open laten plaatsvinden in Victoria, waarvan Melbourne de hoofdstad is. Spelers die naar Melbourne afreizen, zouden vooraf twee weken in quarantaine moeten gaan in hun hotel. Na twee negatieve coronatests zouden ze zich vrij mogen bewegen in Victoria.

Nu duiken er echter bijkomende problemen op. Het plan was om midden december alle spelers te laten overvliegen, maar Australië wil in december nog geen spelers toelaten. Ook zijn er amper vluchten naar Melbourne te vinden.

De Australian Open zou op 18 januari van start gaan, maar het is onzeker of die datum gehaald kan worden. “Tijdens gesprekken met Tennis Australia in de afgelopen 24 uur hebben we vernomen dat er nieuwe problemen zijn met de aankomstdata van spelers en hun team. We hopen snel meer duidelijkheid te kunnen bieden over het seizoensbegin”, liet de ATP aan hun spelers weten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS