Home » Grand Slam » Ook Andreescu geeft forfait, twee nieuwe kampioenen komende US Open

Ook Andreescu geeft forfait, twee nieuwe kampioenen komende US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Bianca Andreescu (WTA-6) zal haar titel niet verdedigen op de US Open. Zo zal het grandslamtoernooi twee nieuwe kampioenen krijgen.

Net als Rafael Nadal (ATP-2) bij de mannen zal ook de titelverdedigster bij de vrouwen niet afzakken naar New York voor de US Open. Andreescu worstelt echter met meer dan enkel het coronavirus, zo liet ze weten via Instagram.

“Ik heb deze stap genomen omdat ik me wil focussen op mijn wedstrijdritme en kan terugkeren op mijn allerbeste niveau”, aldus de 20-jarige Canadese.

“De US Open-overwinning vorig jaar was het hoogtepunt in mijn carrière tot dusver en ik zal het toernooi missen, maar de onvoorziene uitdagingen, waaronder de COVID-pandemie, hebben ervoor gezorgd dat ik mijzelf onvoldoende kon voorbereiden.”

Andreescu kwam na de US Open vorig jaar nog maar op twee toernooien in actie: Peking (China, Premier) en op de WTA Finals. Dit jaar speelde ze nog geen enkele officiële wedstrijd.

23 afzeggingen

Naast Andreescu en Nadal gaven eerder al 21 andere top-100-spelers en -speelsters forfait voor de US Open. Ontdek de volledige lijst hier.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS