Home » ITF » EXCLUSIEF – Ook Belgische tennissers betrokken bij internationaal gokschandaal

EXCLUSIEF – Ook Belgische tennissers betrokken bij internationaal gokschandaal

EXCLUSIEF – Ook Belgische tennissers betrokken bij internationaal gokschandaal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Volgens de Franse sportkrant L’Equipe zijn in Frankrijk vier tennisspelers opgepakt in een dossier rond matchfixing. Uit betrouwbare bron vernam Tennisplaza dat eveneens één van de spilfiguren uit een Armeens-Belgische bende, die verdacht wordt van omkoping, werd gearresteerd.

Twee van de vier spelers werden weggeplukt van het ITF-toernooi van Bressuire (Frankrijk, M15+H), waar ook Christopher Heyman (ATP-466) en Yannick Mertens (ATP-522) actief zijn deze week (voor alle duidelijkheid: zij werden niet opgepakt noch verhoord, nvdr.). Het gaat om Jules Okala (21) en Mick Lescure (25). Verder zouden eveneens Jérôme Inzerillo (28) en Yannick Thivant (31) zijn opgepakt door de politie. Na verhoor werden de vier spelers terug vrijgelaten.

Armeens-Belgische bende

De arrestaties kaderen in het onderzoek waarover Tennisplaza begin juni vorig jaar al berichtte. Een Armeens-Belgische bende zou tussen 2014 en nu professionele tennissers hebben omgekocht om wedstrijduitslagen te vervalsen. Spelers kregen de instructie om geld in te zetten op buitenlandse sportwedstrijden. Daarbij ging het om wedstrijden van Futures- en Challengerniveau.

Tennisplaza vernam uit betrouwbare bron dat recent ook een Armeen uit België zou zijn opgepakt en beginnen praten is. De arrestaties in Frankrijk zouden hiervan een rechtstreeks gevolg kunnen zijn.

Ook Belgische tennissers betrokken

Het is niet uitgesloten dat de komende dagen en weken nieuwe arrestaties volgen. In totaal zouden meer dan honderd spelers benaderd zijn door de bende, ook Belgen. Tennisplaza heeft weet van minstens drie betrokken Belgische tennissers. Bij twee van hen is de politie al binnengevallen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws