Home » US Open » Grand Slam » Ook bij de vrouwen moet US Open afscheid nemen van het nummer één van de wereld

Ook bij de vrouwen moet US Open afscheid nemen van het nummer één van de wereld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naomi Osaka (WTA-1) zal dit seizoen geen Grand Slam meer winnen. De Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12) was in de vierde ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) in twee sets te sterk voor de titelverdedigster.

Osaka gaf bij momenten een gelaten indruk op de baan. Bencic ging ook meteen door de opslag van de Japanse en kreeg even later opnieuw vier breakballen. Het werd echter geen 3-0, maar 2-2 nadat Osaka een re-break forceerde. Bij 5-5 snoepte Bencic echter opnieuw de opslag van haar opponente af. Dit keer hield ze een spel later wél stand.

In de tweede set speelde Osaka zichtbaar zonder vertrouwen. Dreigde een nieuwe blessure? Toen de titelverdedigster de fysio op de baan riep, wees alles in die richting. Ze vroeg echter geen medische time-out, maar kon wel nooit echt meer overtuigen. Na 1 uur en 27 minuten ging de wedstrijd helemaal naar Bencic: 7-5 en 6-4.

“Tegen de titelverdedigster en een kampioene als Naomi uitkomen, is sowieso fantastisch. Ik ben heel gelukkig met mijn spel vandaag”, liet Bencic na afloop optekenen. Haar geheim? “Ik ben niet iemand die het moet hebben van krachtig tennis of aces, ik maak er liever een tactisch schaakspel van.”

Door dit verlies is Osaka komende maandag haar eerste plaats op de wereldranglijst opnieuw kwijt aan Ashleigh Barty (WTA-2).

In de kwartfinale wacht Bencic nu Donna Vekic (WTA-23). De 28-jarige Kroatische zette Julia Goerges (WTA-30) in drie sets opzij. Na het redden van een matchpunt, werd het 6-7 (5), 7-5 en 6-3.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden