Naomi Osaka (WTA-1) zal dit seizoen geen Grand Slam meer winnen. De Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12) was in de vierde ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) in twee sets te sterk voor de titelverdedigster.

Osaka gaf bij momenten een gelaten indruk op de baan. Bencic ging ook meteen door de opslag van de Japanse en kreeg even later opnieuw vier breakballen. Het werd echter geen 3-0, maar 2-2 nadat Osaka een re-break forceerde. Bij 5-5 snoepte Bencic echter opnieuw de opslag van haar opponente af. Dit keer hield ze een spel later wél stand.

In de tweede set speelde Osaka zichtbaar zonder vertrouwen. Dreigde een nieuwe blessure? Toen de titelverdedigster de fysio op de baan riep, wees alles in die richting. Ze vroeg echter geen medische time-out, maar kon wel nooit echt meer overtuigen. Na 1 uur en 27 minuten ging de wedstrijd helemaal naar Bencic: 7-5 en 6-4.

“Tegen de titelverdedigster en een kampioene als Naomi uitkomen, is sowieso fantastisch. Ik ben heel gelukkig met mijn spel vandaag”, liet Bencic na afloop optekenen. Haar geheim? “Ik ben niet iemand die het moet hebben van krachtig tennis of aces, ik maak er liever een tactisch schaakspel van.”

Door dit verlies is Osaka komende maandag haar eerste plaats op de wereldranglijst opnieuw kwijt aan Ashleigh Barty (WTA-2).

In de kwartfinale wacht Bencic nu Donna Vekic (WTA-23). De 28-jarige Kroatische zette Julia Goerges (WTA-30) in drie sets opzij. Na het redden van een matchpunt, werd het 6-7 (5), 7-5 en 6-3.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.