Home » Optima Open » Ook Cash en Enqvist present op Optima Open

Ook Cash en Enqvist present op Optima Open

Ook Cash en Enqvist present op Optima Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vanaf vrijdag 14 augustus de Optima Open van start in de Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist. De organisatie maakte de laatste namen bekend voor de zesde editie: Pat Cash en Thomas Enqvist vervolledigen het lijstje van toptalenten en staan naast kleppers als Pete Sampras, Yannick Noah, Henri Leconte, Mansour Bahrami, Greg Rusedski en Xavier Malisse op de court.

Pat Cash is voor het Optima Open-publiek geen onbekende. In 2010 speelde hij immers de finale tegen Ivanisevic en in 2014 verloor de Australiër van onze Xavier Malisse. Cash zien spelen is nog steeds een plezier. Deze tennislegende versloeg in 1987 Ivan Lendl tijdens de finale van Wimbledon. Van de 19 titels die hij tijdens zijn professionele carrière bij elkaar sprokkelde won Cash er 7 in het enkelspel, waarvan één Grand Slam, en 12 in het dubbelspel. Pat Cash zelf lijkt ook uit te kijken naar zijn deelname aan de Belgische manche van de ATP Champions Tour: “Optima Open is de perfecte mix tussen sport en entertainment. Ik speel tijdens het weekend van Optima Open de dubbels dus dat zal weer pure fun op de court worden!”

De Zweedse tennislegende Thomas Enqvist is met z’n deelname aan Optima Open deze zomer niet aan zijn proefstuk toe. Voor Thomas Enqvist wordt het dit jaar zijn vierde deelname aan Optima Open. In 1999 stond Enqvist op de vierde plaats in de wereldranglijst. In datzelfde jaar speelde hij de finale van de Australian Open. In 2006 besloot Enqvist een einde te maken aan zijn professionele tenniscarrière. Hij zal het tijdens Optima Open 2015 opnemen tegen Pete Sampras en Xavier Malisse. “Je merkt bij de spelers dat de immense druk van tijdens onze professionele carrière eraf is. Het mag allemaal iets losser verlopen maar de winnaarsmentaliteit blijft.”, aldus Enqvist.

Optima Open organiseert tijdens het tornooi dagelijks een ‘Special Guest Double Match’. Deze matches focussen op entertainment en tellen niet mee voor de ranking van de ATP Champions Tour. Op vrijdag 14 augustus wordt de aftrap gegeven met een beloftevol dubbelspel tussen Yannick Noah en Sabine Appelmans enerzijds en Mansour Bahrami en Dominique Monami anderzijds.

[alert type=”info” title=”Ticketinfo”]Tickets voor Optima Open zijn verkrijgbaar via optimaopen.be. Prijs ongenummerde dagtickets 14/08: 30€ – 15/08 en 16/08: 35€. Prijs genummerde dagtickets 14/08: 35€ – 15/08 en 16/08: 40€[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws