Home » WTA » Ook Clijsters in lockdown: “We spelen spelletjes, doen oefeningen, koken en zorgen ervoor dat de kinderen bijblijven met studeren”

Ook Clijsters in lockdown: “We spelen spelletjes, doen oefeningen, koken en zorgen ervoor dat de kinderen bijblijven met studeren”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het was lange tijd windstil, maar nu heeft ook Kim Clijsters gereageerd op de coronacrisis. “Ik blijf gemotiveerd”, laat ze via haar management aan Tennisplaza weten.

“In deze onzekere tijden zijn we heel dankbaar dat we samen kunnen zijn, als een familie, we zijn veilig en gezond”, klinkt de boodschap die Clijsters via sociale media de wereld instuurde. De Belgische koos ervoor om, na het geannuleerde toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, Premier Mandatory), in de Verenigde Staten te blijven en heeft naar eigen zeggen veel bewondering voor de mensen die nu aan de “frontlinie” staan. “De dokters, verpleegsters, de hele medische staff die zo hard werkt. Onze familie wil hen bedanken voor alles wat ze doen.”

“Doen ons deel”

Net als al haar tenniscollega’s is ook Clijsters genoodzaakt zich binnenshuis fit te houden. “Momenteel zijn we samen in New Jersey, waar we ons deel doen zodat iedereen veilig en gezond blijft. Dat is niet gemakkelijk met kinderen. We blijven thuis en spelen spelletjes, doen oefeningen, koken en zorgen ervoor dat de kinderen bijblijven met studeren.”

Via haar manager Bob Laes laat Clijsters aan Tennisplaza tenslotte weten dat ze nog steeds gemotiveerd is om na de crisis haar racket terug op te nemen. “Net als alle andere atleten moest ik mijn trainingsplannen aanpassen, maar ik ben nog steeds even gemotiveerd als voorheen om gezond te blijven en ik ben klaar om terug te spelen van zodra dat weer kan. Het is nu vooral belangrijk dat iedereen doet wat het beste is om zichzelf en zijn of haar familie veilig en gezond te houden.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS