Home » Geen categorie » Ook Darcis kan niet winnen in Trnava

Ook Darcis kan niet winnen in Trnava

Ook Darcis kan niet winnen in Trnava

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Trnava (€ 42 500 +H) in Slowakije. Tegen Marco Cecchinato moest hij zich in drie sets gewonnen geven.

Steve Darcis (ATP-354) had gebruik gemaakt van zijn beschermde ranking (het recht om een aantal keer na een lange periode van blessures je ranking van net voor je blessure te gebruiken om zo op de hoofdtabel van toernooien te geraken) om mee te kunnen doen aan het toernooi van Trnava. Met de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-151) was ook de loting hem gunstig gezind, aangezien hij daardoor een reekshoofd misliep.

En dat Darcis meer waard is dan die 354ste plek op de ranking bewees hij ook tijdens deze match. In een spannende eerste set viel de beslissing pas heel laat. Cecchinato wist net op het juiste moment te breaken en kon daardoor de eerste set binnen halen: 5-7.

In de tweede set schakelde Darcis een tandje hoger. Hij liet Cecchinato zien wie de baas was en pakte twee breaks. Zijn Italiaanse tegenstander kon op zijn drie breakkansen niets doen en dus was de tweede set voor de Belg: 6-3.

In de derde set kregen beide spelers de breakkansen om hun oren gezwierd. Steve Darcis kon er eentje van zijn vijf benutten, maar Cecchinato deed met drie op acht een stuk beter. Dit keer was het dus 3-6 voor de Italiaan, en zo zit het toernooi voor Darcis er al na de eerste ronde op. Ook Arthur De Greef bleef eerder deze week al steken in de eerste ronde.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws