Home » Geen categorie » Ook Desein naar kwartfinales in Rodez

Ook Desein naar kwartfinales in Rodez

Ook Desein naar kwartfinales in Rodez

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na Ruben Bemelmans en Maxime Authom, heeft ook Niels Desein zich geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Rodez ($ 15 000+H). Daarin neemt hij het op tegen het Franse zevende reekshoofd.

Doordat Ruben Bemelmans (ATP-190) en Maxime Authom (ATP-330) zich eerder op woensdag al plaatsten voor de kwartfinales, komt er in het Franse Rodez een interessant Belgisch duel. Derde reekshoofd Niels Desein (ATP-223) vond dat hij niet kon achterblijven en dus plaatste ook hij zich voor die kwartfinales.

In de tweede ronde had hij nochtans geen gezondheidswandeling aan de Franse lucky loser Thibault Cancel (ATP-2 024). Vooral in de eerste set maakte Cancel het Desein knap lastig. Uiteindelijk moest er zelfs een tiebreak aan te pas komen. Met 7-3 was het toch Desein die meer gewicht in de schaal kon gooien en die winst gaf de Belg een vertrouwensboost. In de tweede set kwam Cancel er nog maar amper aan te pas. Hij kreeg nog een game cadeau van Niels Desein, maar daarna was het welletjes: 6-1.

In de kwartfinale staat de Fransman Maxime Teixeira (ATP-542) op het menu voor Desein. Mocht hij die horde kunnen pakken dan wacht er in de halve eindstrijd een duel met óf Ruben Bemelmans, óf Maxime Authom.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws