Home » Grand Slam » Roland Garros » Ook Elise Mertens houdt perfecte Belgische score intact in kwalificaties Roland Garros

Ook Elise Mertens houdt perfecte Belgische score intact in kwalificaties Roland Garros

Ook Elise Mertens houdt perfecte Belgische score intact in kwalificaties Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-180) heeft zich tijdens haar eerste optreden ooit in de kwalificaties van Roland Garros geplaatst voor de tweede kwalificatieronde (€ 14 712 000). Tijdens het tweede grandslamtoernooi van het jaar opende ze met een overwinning in drie sets.

Nadat alle vijf de Belgische mannen in de kwalificaties van Roland Garros – Steve Darcis (ATP-177), Ruben Bemelmans (ATP-187), Kimmer Coppejans (ATP-192), Arthur De Greef (ATP-196) en Yannick Mertens (ATP-220) – zich op maandag al plaatsten voor de tweede voorrondes, volgde Elise Mertens op dinsdag hun voorbeeld. Op die manier haalt België na twee dagen Roland Garros de uitmuntende score van zes op zes.

In haar eerste match op het Parijse gravel stond Mertens tegenover de Amerikaanse Katerina Stewart (WTA-292). Hoewel die een jaar geleden aan de deur van de top 150 van de wereld aanklopte, is ze ondertussen helemaal weggezakt op de ranglijsten en oogde ze op papier dus een haalbare kaart voor Mertens. Eerder dit jaar nam Mertens ook eenvoudig de maat van Stewart in de kwalificaties van het WTA-toernooi van Auckland (6-2 en 6-1) en dus startte de Belgische als favoriete.

Hoewel beide speelsters in de eerste set kansen kregen, was het enkel Mertens die die kansen wist af te maken: 6-3. Met een openingsbreak in de tweede set leek het daarna een routineklusje te worden voor de Belgische. Stewart liet echter niet zomaar begaan en ging erop en erover. Ook zij kon haar break niet vasthouden, maar ze pakte uiteindelijk toch de set na een spannende tiebreak: 6-7 (5-7). Mertens panikeerde niet en stelde met de steun van enkele Belgische fans in de derde set orde op zaken. Stewart kon nog één game pakken, maar moest het daarna voor bekeken houden: 6-1.

In de tweede kwalificatieronde neemt Mertens het op tegen de Julia Glushko (WTA-144) uit Israel. Glushko – in 2014 nog stevig in de top 100 van het vrouwentennis – versloeg in de eerste ronde het negentiende reekshoofd. Voor Mertens en Glushko wordt het de eerste confrontatie.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws