Home » Geen categorie » Ook enkeltrofee gaat naar sterke Bergs in Spanje

Ook enkeltrofee gaat naar sterke Bergs in Spanje

Ook enkeltrofee gaat naar sterke Bergs in Spanje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ITF-61) blijft voorlopig onoverwinnelijk in Spanje. Op het toernooi van Vinaros (Grade 2) won hij na het dubbelspel, nu ook de enkeltrofee.

Bergs trok naar Spanje om zich daar alvast op gravel voor te bereiden voor Roland Garros. Het doel van de trip is om extra punten te sprokkelen om zo een plaats op de hoofdtabel van het tweede grandslamtoernooi van het jaar veilig te stellen. Die trip startte fantastisch nadat Bergs in Vinaros eerder deze week de dubbeltitel op zak stak aan de zijde van landgenoot Frederic Jacobs (ITF-293).

Ook in het enkelspel ging het voor de wind voor het nog altijd maar 17-jarige toptalent. Op weg naar de finale moest Bergs, aangeduid als eerste reekshoofd, zelfs geen enkele set prijsgeven. En ook in de finale tegen de Spanjaard Carlos Sanchez Jover (ITF-170) begon Bergs als favoriet.

Gesteund door het thuispubliek schoot Sanchez Jover echter als een speer uit de startblokken. Bergs was meteen op achtervolgen aangewezen en zag zo de eerste set wegglippen: 2-6. Met de ervaring die hij recent op het professionele circuit opdeed, wist Bergs zich echter terug in de partij te knokken. Met een volwassen attitude kroop hij onder de huid van zijn tegenstander en wist hij de wedstrijd helemaal te kantelen: 6-1. In de derde set bleef de Neerpeltenaar geconcentreerd spelen. Sanchez Jover kon nooit meer het momentum overnemen, waardoor Bergs naar 6-3-winst fietste.

Voor Bergs betekent deze nieuwe trofee – uitgerekend op de verjaardag van zijn papa – zijn achtste eindoverwinning op het juniorencircuit, de vierde in het enkelspel. Ook rankinggewijs zal hij een goede zaak doen. Met de verdiende punten zal hij namelijk opnieuw de top 50 binnenkomen.

De komende twee weken blijft Bergs nog in Spanje om er achtereenvolgens nog een Grade 2- en een Grade 1-toernooi te spelen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws