Home » Grand Slam » US Open » Ook ex-winnaar moet zijn koffers pakken in New York

Ook ex-winnaar moet zijn koffers pakken in New York

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de US Open viel er alweer een verrassing te noteren. Marin Cilic (ATP-7), die het toernooi won in 2014, verloor zijn partij in de derde ronde in vier sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Cilic speelde de finale op Wimbledon, maar kwam nadien niet meer in actie. In de derde ronde kreeg hij met de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-33) een te duchten tegenstander in New York. De eerste set ging met 4-6 naar de Kroaat, maar daarna kantelde de partij.

Een spannende tweede set ging met 7-5 naar Schwartzman en ook in set drie trok de Argentijn met 7-5 aan het langste eind. In de vierde set vocht Cilic nog steeds voor elk punt, maar uiteindelijk trok Schwartzman met 6-4 aan het langste eind. De partij duurde 3 uur en 23 minuten.

Door het verlies van Cilic is de onderste tabelhelft nu helemaal onthoofd. De Amerikaan John Isner (ATP-15) is nu de hoogst geplaatste speler in de onderste helft. De US Open krijgt nu zeker een finalist die nog nooit eerder in een grandslamfinale stond.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER