Home » Geen categorie » Ook Geens naar halve finales in Mexico

Ook Geens naar halve finales in Mexico

Ook Geens naar halve finales in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook Clément Geens heeft zich – net als Elise Mertens – geplaatst voor de halve finales van de Abierto Juvenil Mexicano, het juniorentoernooi (Grade A) in Mexico. In de kwartfinale ging hij in drie sets voorbij Martin Redlicki.

Met de Amerikaan Martin Redlicki (ITF-82), het zevende reekshoofd in Mexico, kreeg Clément Geens (ITF-70) voor de eerste keer dit toernooi een top 100-speler tegenover zich. Zeker in het begin was dat even aanpassen voor de 16-jarige Belg. Maar toen Geens op snelheid gekomen was, was de eerste set al wel een verdronken kalf: 4-6.

In de tweede set ging het stukken beter voor Clément Geens. Ditmaal dicteerde hij en dwong hij een derde set af: 6-3. Die beslissende derde set werd een echte nagelbijter. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht en de partij kantelde telkens opnieuw om even later nogmaals te kantelen. Uiteindelijk was het toch de Belgische belofte die de beste papieren kon voorleggen en een definitieve kloof kon slaan: 7-5.

En zo staat Clément Geens in de halve finale. Daarin moet hij het opnemen tegen het tweede reekshoofd, de Serviër Nikola Milojevic. Dat wordt een lastige klant voor onze landgenoot aangezien hij op dit moment op de achtste plaats staat op de ranglijst, en in mei zelfs even de derde beste junior van de wereld was. Het wordt het eerste duel tussen beide spelers.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws