Home » Grand Slam » Australian Open » Ook in Togo houden ze Authom niet tegen

Ook in Togo houden ze Authom niet tegen

Ook in Togo houden ze Authom niet tegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom is goed van start gegaan op het ITF-toernooi van Lome ($ 15 000) in Togo, West-Afrika. Als tweede reekshoofd plaatste hij zich makkelijk voor de tweede ronde.

28 september 2014: dat is de dag waarop Maxime Authom zijn laatste nederlaag kende. Daarna volgde vier opeenvolgende toernooiwinsten, of – anders gezegd – een reeks van 20 overwinningen. Na een maand trainen en wat interclub spelen, is de honger bij Authom echter nog niet weg. In Togo ging hij namelijk gewoon verder waar hij gebleven was en pakte hij al zijn 21ste overwinning op rij. Daarmee brengt hij het totaal voor 2014 op 47, niet slecht voor iemand die bijna de helft van het jaar geblesseerd was.

Met het oog op de Australian Open was meedoen aan een toernooi in Togo helemaal niet zo’n gek idee. Met zijn 247ste plaats op de ranglijst komt hij redelijk in de buurt van een plaatsje op de kwalificatietabellen, maar uiteindelijk zal die plaats waarschijnlijk net niet genoeg zijn. Met de punten die er deze week in het West-Afrikaanse land te verdienen zijn, kan Authom echter opklimmen naar ongeveer nummer 210. Mocht hem dat lukken, dan kan een ticket naar Australië hem bijna niet meer ontglippen.

De 27-jarige Belg begon alvast uitstekend aan zijn queeste. In de eerste ronde kende hij namelijk amper problemen met de Franse kwalificatiespeler Thomas Setodji (NR). Met 6-2 en 6-4 plaatste Authom zich makkelijk voor de tweede rondes. Ook daar krijgt hij een haalbare kaart tegenover zich. De 22-jarige Pascal Ziyab Alome uit Ghana geraakte voor deze week namelijk nog nooit op de hoofdtabel van een internationaal toernooi en heeft bijgevolg ook nog geen ranking.

Ook in het dubbelspel gaat het Maxime Authom voor de wind. Aan de zijde van Colombiaan Juan Sebastian Gomez wist hij zich namelijk als vierde reekshoofd te kwalificeren voor de kwartfinales. In de eerste ronde namen ze met 6-4 en 6-1 de maat van een Togolees duo.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws