Home » Optima Open » Ook Juan Carlos Ferrero en Xavier Malisse present op Optima Open 2016

Ook Juan Carlos Ferrero en Xavier Malisse present op Optima Open 2016

Ook Juan Carlos Ferrero en Xavier Malisse present op Optima Open 2016

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na John McEnroe, Thomas Muster en Henri Leconte zullen ook Xavier Malisse en de Spanjaard Juan Carlos Ferrero aanwezig zijn op Optima Open 2016 komende zomer in Knokke-Heist. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

De 36-jarige Ferrero speelt met zijn eerste Optima Open ook meteen zijn allereerste ATP Champions-toernooi. De Spanjaard begon zijn professionele tenniscarrière in 1998 en beleefde het hoogtepunt van zijn loopbaan in 2002. Hij won toen het enkelspel op Roland Garros en kroonde zich datzelfde jaar ook tot nummer 1 van de wereldranglijst. Zijn bijnaam ‘mosquito’ heeft hij te danken aan zijn extravagant benenwerk en zijn snelheid. Ferrero is met pensioen sinds 2002 maar bleef sindsdien actief in het wereldje door onder andere een eigen tennisschool in Spanje op te richten.

Malisse (35) neemt voor de derde keer op rij deel aan Optima Open. In 2014 wist hij de finale te winnen tegen Fabrice Santoro en vorig jaar moest zelfs de grote Pete Sampras de duimen leggen tegen de onklopbare Belg. Het publiek werd getrakteerd op een memorabele finale, de spannendste ooit op Optima Open, waarbij een Champions-tiebreak uiteindelijk over het lot van Sampras besliste. ‘X-man’ won met 13-11. En dat hoeft niet te verbazen want Malisse was één van de meest getalenteerde spelers van zijn generatie. Hij deed tijdens zijn professionele carrière verschillende nummer 1’s van de wereld, waaronder Rafael Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic, in het stof bijten. In 2002 wist hij op te klimmen tot de halve finale van Wimbledon en in 2004 behaalde hij, samen met Olivier Rochus, de titel in dubbelspel op Roland Garros.

Xavier Malisse - © Fotoplaza | Christophe Moons
Xavier Malisse – © Fotoplaza | Christophe Moons

“Intussen voel ik me al heel goed thuis op Optima Open waar ik zowel op de court als achter de coulissen enorm veel plezier beleef”, laat Malisse weten. “Het is elk jaar supertof om mijn collega’s van vroeger terug te zien en weer die adrenaline te voelen. Ik hoop dat ik dit jaar weer de finale kan spelen. Winnen voor eigen publiek is en blijft super!”

Optima Open is de Belgische manche van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de legendes van het tennis die het professionele circuit hebben verlaten en 30 jaar of ouder zijn.

[alert type=”info” title=”Ticketinfo”]Tickets zijn te koop via www.optimaopen.be. Prijs ongenummerde tickets: 30€. Prijs genummerde tickets: 35€.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws