Home » Geen categorie » Ook Monfils moet punt zetten achter seizoen

Ook Monfils moet punt zetten achter seizoen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gaël Monfils (ATP-45) zal dit jaar niet meer in actie komen. De Fransman moet verstek geven voor het Masterstoernooi van Parijs en de Davis Cup-finale.

Monfils moest op de US Open geblesseerd opgeven tegen David Goffin (ATP-10) met pijn aan de knie. Hij hoopte om zijn wederoptreden te kunnen maken op de European Open, maar dat lukte niet. Ook de Masters in Parijs komen nog te vroeg, en dus kan Monfils ook geen hoop meer koesteren om geselecteerd te worden voor de Davis Cup-finale.

“Zaterdag ondervond ik tijdens de training opnieuw pijn aan de knie tijdens de opwarming. Ik heb een echografie ondergaan, en het ziet er problematisch uit”, aldus Monfils die voor het tweede jaar op rij niet in actie zal komen in Paris Bercy.

Na een mooi seizoen in 2016 waar Monfils zijn beste klassement ooit behaalde met de 6e plaats, kende de Fransman dit jaar een annus horribilis. Hij speelde de finale in Eastbourne en bereikte de vierde ronde op de Australian Open en Roland Garros, maar zijn andere resultaten waren vrij mager. De Fransman zet nu alles op alles om terug fit te zijn in 2018.

https://twitter.com/Gael_Monfils/status/924732895318757377

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS