Home » Geen categorie » Ook Nadal komt niet naar Rotterdam

Ook Nadal komt niet naar Rotterdam

Ook Nadal komt niet naar Rotterdam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het World Tennis Tournament (ATP 500) in Rotterdam kreeg opnieuw een opdoffer. Na de afzegging van Stan Wawrinka (ATP-3) haakt nu ook Rafael Nadal (ATP-6) af voor het toernooi.

Dinsdag kondigde toernooidirecteur Richard Krajicek aan dat Wawrinka moet passen omwille van een knieblessure, en op donderdag was er opnieuw slecht nieuws. Nadal moet na een zware periode in Australië rust inlassen om verdere blessures te vermijden.

Nadal excuseerde zich bij zijn Nederlandse fans: “Het spijt me heel erg om aan te moeten kondigen dat ik niet in staat ben om volgende week in Rotterdam te spelen. Na mijn afwezigheid in een aantal toernooien afgelopen jaar, was ik juist goed aan dit seizoen begonnen en deed een aanzienlijke inspanning tijdens de Australische toernooien. Daardoor hebben mijn artsen mij echter ten strengste geadviseerd om rust te nemen en mijn lichaam tijd te geven om te herstellen voordat ik weer wedstrijden speel en op die manier blessures te voorkomen. Ik begrijp dat de Nederlandse fans teleurgesteld zullen zijn. Ik ben Richard dankbaar voor zijn begrip en steun.”

Toernooidirecteur Krajicek heeft nog contact gehad met de complete top vijf en Roger Federer (ATP-10), maar helaas kunnen zij ook niet naar Rotterdam afzakken. Marin Cilic (ATP-7) wordt het nieuwe topreekshoofd, net voor Dominic Thiem (ATP-8) en David Goffin (ATP-11).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws