Home » Geen categorie » Ook op gravel wil het niet lukken voor Nadal

Ook op gravel wil het niet lukken voor Nadal

Ook op gravel wil het niet lukken voor Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-5) heeft een verrassende nederlaag geleden op het ATP-toernooi van Buenos Aires ($ 598 865). In de halve finale verloor hij na een thriller van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-19).

Titelverdediger Nadal klopte in Buenos Aires reeds Juan Monaco (ATP-55) en Paolo Lorenzi (ATP-52) maar botste in de halve finale op een sterk spelende Thiem. Met zijn 22 lentes is de Oostenrijker de jongste speler in de top 20 en hij legde Nadal het vuur aan de schenen op het Argentijnse gravel.

Thiem won de eerste set met 6-4, maar Nadal bracht met 4-6 de wedstrijd terug in evenwicht. De Spanjaard maakte veel onnodige fouten maar dwong bij 4-5 toch een matchpunt af. De Oostenrijker redde knap en sleepte een tiebreak uit de brand. Thiem ging op én over Nadal en won de tiebreak met 7-6(4) na een wedstrijd van 2 uur en 50 minuten.

In de finale neemt Thiem het op tegen de winnaar van het Spaanse duel tussen David Ferrer (ATP-6) en Nicolas Almagro (ATP-72). Vorig jaar won hij drie ATP-titels op gravel: hij ging met de eindwinst lopen in Nice, Umag en Gstaad.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws