Home » Geen categorie » Ook Wickmayer naar laatste 8 in Taipei

Ook Wickmayer naar laatste 8 in Taipei

Ook Wickmayer naar laatste 8 in Taipei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (foto) heeft zich als tweede Belgische geplaatste voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Taipei ($ 125 000). In de tweede ronde rekende ze in twee sets af met de Wit-Russische Olga Govortsova.

Nadat Alison Van Uytvanck (WTA-129) zich woensdag al plaatste voor de kwartfinales was het donderdag de beurt aan Yanina Wickmayer (WTA-59). Wickmayer, het tweede reekshoofd in Taipei, moest de baan op tegen Olga Govortsova (WTA-95). Zowel in 2009 als in 2010 won Wicky al tegen Govortsova, en ook deze keer had ze geen zin om veel energie te verspillen. Met degelijk tennis wist de Belgische telkens op het goede moment de break te forceren om zo de match binnen te rijven: 6-3 en 6-4.

In de kwartfinales moet Yanina Wickmayer het vrijdag voor het eerst in haar carrière opnemen tegen de Chinese Saisai Zheng (WTA-162). Alison Van Uytvanck moet dan weer de baan op tegen de Russische Ekaterina Bychkova (WTA-174). Van Uytvanck en Bychkova zijn echter geen onbekenden voor elkaar. Zij ontmoetten elkaar dit jaar al vier keer en telkens was de Belgische in twee sets te sterk.

Alison Van Uytvanck doet het trouwens ook goed in het dubbelspel. Aan de zijde van de Duitse Anna-Lena Friedsam plaatste ze zich donderdag voor de halve finales door het duo Han-Kumkhom met 10-8 in de super-tiebreak naar huis te sturen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws