Home » Grand Slam » Wimbledon » Ook Wozniacki moet vroegtijdig inpakken op Wimbledon

Ook Wozniacki moet vroegtijdig inpakken op Wimbledon

Ook Wozniacki moet vroegtijdig inpakken op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De top bij de vrouwen laat het afweten op Wimbledon. Woensdag moest ook het nummer twee van de wereld Caroline Wozniacki (WTA-2) al vroeg in het toernooi de koffers pakken.

Opmerkelijk: vijf speelsters van de top tien van de wereld vlogen er al in de eerste of tweede ronde uit. Het laatste slachtoffer in de reeks is de regerende Australian Open-kampioene Wozniacki. De Deense leek nochtans in vorm door haar zege vorige week op het grastoernooi in Eastbourne (Verenigd Koninkrijk, $ 852 564).

De stunt kwam op naam van Ekaterina Makarova (WTA-35). De 30-jarige Russische kon in de voorbije tien ontmoetingen slechts twee keer winnen. Vorig jaar brak Makarova de ban na acht opeenvolgende nederlagen tegen de Deense na winst in drie sets op de US Open.

Zesde wedstrijdpunt is raak

Ook dit keer was Makarova, het voormalige nummer acht van de wereld, de beste van de twee. De Russische greep Wozniacki meteen bij de keel en kwam op een 5-2 voorsprong. De Deense brak nog een keer terug maar Makarova won de openingsset. In de tweede manche was het de Deense die de lakens uitdeelde. Zij bracht de wedstrijd relatief eenvoudig in evenwicht.

In de beslissende set kwam Makarova opnieuw op een grote voorsprong. Bij een 5-1 stand mocht ze voor de eerste keer voor de wedstrijd serveren maar Wozniacki stak daar een stokje voor. Ze kreeg een herkansing bij 5-3 maar mistte toen vier wedstrijdpunten. In een spannend slot kon Makarova toch nog de beslissende kloof forceren en het zesde wedstrijdpunt was het goede. Het werd 6-4, 1-6 en 7-5 na 2 uur en 11 minuten.

 

 

koen

koen

Meer nieuws