Home » Nieuws » Op de vooravond van de European Open: Bemelmans test positief, deze Belgen krijgen een wildcard

Op de vooravond van de European Open: Bemelmans test positief, deze Belgen krijgen een wildcard

Op de vooravond van de European Open: Bemelmans test positief, deze Belgen krijgen een wildcard

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In een virtuele persconferentie heeft toernooidirecteur Dick Norman aangekondigd dat de European Open (België, ATP 250) mét publiek zal doorgaan. Er zullen zeven Belgen deelnemen aan het toernooi, maar een positieve coronatest gooit roet in het eten voor Ruben Bemelmans (ATP-219).

In de virtuele persconferentie was toernooidirecteur Dick Norman heel verheugd dat de European Open zoals gepland zal doorgaan: “We hebben vandaag fantastisch nieuws. We zijn blij dat het toernooi kan doorgaan. We voldoen aan alle regels en hebben de toestemming om het toernooi coronaproof te organiseren.”

“We wilden als jong toernooi graag onze verantwoordelijkheid opnemen om de organisatie mogelijk te maken en geen editie over te slaan. Dit is goed nieuws voor de spelers en zorgt ook voor jobs voor onder andere de catering. We zijn ook blij met de steun van de Vlaamse regering en de stad Antwerpen.”

Kei Nishikori - © Dubai Duty Free Tennis Championships
Kei Nishikori – © Dubai Duty Free Tennis Championships

Norman is ook heel tevreden met het deelnemersveld: “Als je Grigor Dimitrov (ATP-19) en Kei Nishikori (ATP-35) ziet trainen, dan weet je dat er echte toppers zullen meedoen.”

Vrijdag maakte de federale regering bekend dat de protocols voor sportevenementen zullen herbekeken worden. Norman zei dat de European Open hiervoor al proactief actie heeft ondernomen: “Er zullen nu twee stoelen tussen de bubbels leeg zijn waardoor er meer dan anderhalve meter afstand zal zijn tussen de bubbels.”

Omwille van de avondklok om middernacht zullen de wedstrijden vroeger starten: “Er zal een nieuwe timing van de partijen zijn zodat het publiek zeker op tijd terug thuis zal zijn. De wedstrijden zullen al om 12 uur starten in plaats van om 14 uur.”

Er wordt nog steeds beperkt publiek toegelaten op de European Open: “Er zijn nog tickets beschikbaar, maar voor vrijdag, zaterdag en zondag blijven er niet veel plaatsen meer over.”

Norman kondigde ook aan dat er dit jaar meer Belgen dan gewoonlijk op de European Open zullen spelen: “We zijn heel blij dat er zeven Belgen zullen meedoen.” Onder voorbehoud van een negatieve coronatest zal David Goffin (ATP-14) aantreden als eerste reekshoofd.

Norman vertrouwt erop dat Goffin zal spelen: “Hij zal donderdag pas zijn eerste partij spelen en dan is de quarantaineperiode van David normaal gezien voorbij. Zijn medische staf zal nog moeten bepalen of David in actie kan komen.”

Verder zijn er wildcards voor Kimmer Coppejans (ATP-171) en Zizou Bergs (ATP-528) in het enkelspel. In het dubbelspel zal het succesvolle team Sander Gillé (ATP D-42) en Joran Vliegen (ATP D-36) aantreden en gaat er een wildcard naar Michael Geerts (ATP D-576) en Yannick Mertens (ATP D-725).

Er was helaas wel slecht nieuws van Bemelmans: “Ruben heeft enkele dagen geleden positief getest. Het was voor hem een grote verrassing, maar hij kan nu helaas niet deelnemen.”

Dick Norman - © Tennisplaza
Dick Norman – © Tennisplaza

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws