Home » Nieuws » Opluchting bij Martina Navratilova: “Opnieuw kankervrij”

Opluchting bij Martina Navratilova: “Opnieuw kankervrij”

Opluchting bij Martina Navratilova: “Opnieuw kankervrij”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voormalig meervoudig Grand Slam-winnares Martina Navratilova is officieel kankervrij verklaard. In januari werd ze gediagnosticeerd met keel- en borstkanker, maar ze was er op tijd bij. De winnares van negen Wimbledon enkeltitels onderging bestralingen en chemotherapie, een periode die ze omschrijft als “het zwaarste wat ze ooit heeft moeten doorstaan”, zo vertelde ze aan Piers Morgan van TalkTV.

Vrezen voor Kerstmis

“Ik vreesde op een moment zelfs dat ik Kerstmis niet meer zou halen”, zei de 66-jarige tennislegende. Maar die angst maakte al snel plaats voor vechtlust en doorzettingsvermogen. Volgens de dokters zou de kanker nu weg moeten zijn. Navratilova moet nog preventief bestraald worden aan haar rechterborst, “maar dat is maar voor enkele weken”.

Al eens borstkanker gehad

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Tsjechisch-Amerikaanse dit lelijke beestje heeft verslagen. In 2010 sloeg het noodlot al een keer toe, maar toen herstelde ze volledig.

Indrukwekkend tennis cv

Het palmares van Navratilova omvat onder andere 59 grandslamzeges, 167 enkeltitels en 177 dubbeltitels. Daarmee behoort ze tot één van de meest succesvolle tennisspeelsters van de Open era.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws