Home » ITF » Opnieuw België boven op ITF-Monastir

Opnieuw België boven op ITF-Monastir

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Magali Kempen (WTA-433) en Chelsea Vanhoutte (WTA-948) hebben er opnieuw een knappe week opzitten in Monastir (Tunesië, W15).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na twee finales twee weken geleden (Kempen speelde de enkel- én won de dubbelfinale met Vanhoutte als partner in het dubbelspel), was het afgelopen week ei zo na opnieuw raak voor de Belgische vriendinnen in Tunesië.

In het enkelspel schopte Kempen het alweer tot in de finale. Jammer genoeg moest ze opnieuw het onderspit delven, dit keer bijzonder nipt tegen de Zwitserse Joanne Zuger (WTA-537). Het werd een verbeten strijd: 6-7 (4), 7-5 en 6-7 (5).

Dubbelspel

In het dubbelspel draaide de Belgische tandem Kempen (WTA D-508)/Vanhoutte (WTA D-648) ook weer op volle toeren. Als tweede reekshoofden moesten ze helaas opgeven in de finale tegen topreekshoofden Paige Mary Hourigan (WTA D-248) uit Nieuw-Zeeland en Alexandra Osborne (WTA D-605) uit Australië. Onze landgenoten wierpen de handdoek bij 1-4.

“Magali had de dag ervoor twee enkelwedstrijden van drie sets gespeeld en nog eens een dubbel ook, dat was een beetje te veel van het goede”, verklaart Vanhoutte de opgave aan Tennisplaza.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS