Home » WTA » Opnieuw discussie over afdruk op gravelbaan, Pliskova verliest haar geduld

Opnieuw discussie over afdruk op gravelbaan, Pliskova verliest haar geduld

Opnieuw discussie over afdruk op gravelbaan, Pliskova verliest haar geduld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Rome (Italië, € 2 703 000) waren de gemoederen danig verhit in de wedstrijd tussen Karolina Pliskova (WTA-5) en Maria Sakkari (WTA-42). Een betwiste call deed de stoppen bij de Tsjechische doorslaan. 

Bij een 5-5 en 40-40 stand in de beslissende set van een felbevochten wedstrijd tussen Pliskova en Sakkari, sloeg de Tsjechische een smash uit volgens de lijnrechter. Pliskova was zich van geen kwaad bewust en dacht dat het punt voor haar was.

Wanneer ze verhaal ging halen bij Marta Mrozinska, de stoelscheidsrechter, werd duidelijk dat de afdruk niet te vinden was. De normaal gezien rustige en kalme Pliskova ging heftig in discussie maar moest afdruipen. Even later was ze haar opslag kwijt en Sakkari serveerde de wedstrijd uit. Het werd 3-6, 6-3 en 7-5 voor de Griekse.

Pliskova was duidelijk teleurgesteld en de beelden lijken haar gelijk te geven. Aan het einde van de wedstrijd leek de Tsjechische de umpire een hand te geven maar trakteerde de stoel van de scheidsrechter echter op een paar klappen met haar racket.

Geen Hawkeye op gravel

Het is niet de eerste keer dat een discussie ontstaat over de afdruk op een gravelbaan en ook niet de eerste keer dat een afdruk ‘kwijt raakt’. Onlangs nog overkwam Jared Donaldson (ATP-55) hetzelfde op het ATP-toernooi in Monte Carlo. Hij kreeg daarvoor een boete en het valt af te wachten of Pliskova een soortgelijke straf zal krijgen.

koen

koen

Meer nieuws