Home » Grand Slam » US Open » (Opnieuw) einde van een tijdperk: voor het eerst sinds 2003 geen Big Three of Serena Williams in kwartfinale Grand Slam

(Opnieuw) einde van een tijdperk: voor het eerst sinds 2003 geen Big Three of Serena Williams in kwartfinale Grand Slam

(Opnieuw) einde van een tijdperk: voor het eerst sinds 2003 geen Big Three of Serena Williams in kwartfinale Grand Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor het eerst sinds 2003 geen Roger Federer (NG), Rafael Nadal (ATP-3), Novak Djokovic (ATP-6) noch Serena Williams (WTA-605) in de kwartfinale van een Grand Slam. Opnieuw spreekt men over “het einde van een tijdperk”.

Williams zwaaide in de derde ronde voorgoed uit tegen Ajla Tomljanovic (WTA-46), Nadal voelde zich in zijn vierde ronde “te traag en te oud” voor Frances Tiafoe (ATP-26), Djokovic gaf verstek omwille van “medische principes” en ook de intussen 41-jarige Federer stuurde zijn kat naar de US Open.

(lees verder onder de tweet)

Dat op deze 142e editie van de US Open heel wat nieuw talent eindelijk kan/mag proeven van het allergrootste tennispodium, is dus eigenlijk geen verrassing.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen staan er nog twee kwartfinales gepland, maar nu al kennen de halve finales vier debutanten.

Caroline Garcia (28j, WTA-17)

De Française stond vier jaar geleden nog op de 4e plaats van de wereld, maar zakte daarna diep weg, tot uit de top 70.

Garcia vatte 2022 aan met een nieuw team (met o.a. coach Bertrand Perret), wat resulteerde in een absoluut droomseizoen. Tot dusver won ze drie enkeltitels (waaronder recent nog Cincinnati (WTA 1000)) én Roland Garros in het dubbelspel aan de zijde van Kristina Mladenovic (WTA D-27).

In haar halve finale wacht Ons Jabeur (28j, WTA-5), de hoogst gerangschikte Afrikaanse en Arabische tennisster uit de geschiedenis.

(lees verder onder de video’s)

Karen Khachanov (26j, ATP-31)

Bij de mannen weten we al zeker dat we komende zondag eveneens een debutant in de finale krijgen.

Naast de Noorse Casper Ruud (23j, ATP-7) die het in zijn halve finale opneemt tegen Khachanov, strijden Carlos Alcaraz (19j, ATP-4), Jannik Sinner (21j, ATP-13), Andrey Rublev (24j, ATP-11) en Frances Tiafoe (24j, ATP-26) nog voor een ticket voor de halve finales.

Naast Ruud, in juni nog verliezend finalist op Roland Garros, scoorde niemand van bovengenoemde spelers tot dusver beter dan een kwartfinale op een Grand Slam.

Volg alle wedstrijden van de US Open hier live.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws