Home » Geen categorie » Opnieuw goed nieuws voor Goffin

Opnieuw goed nieuws voor Goffin

Opnieuw goed nieuws voor Goffin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de strijd om een ticket voor de Nitto ATP Finals heeft David Goffin (ATP-10) zonder te spelen een prima zaak gedaan. Zijn dichtste achtervolger Pablo Carreño Busta (ATP-11) verloor namelijk zijn openingspartij op het Masters 1 000-toernooi van Shanghai (China, $ 5 924 890).

Door zijn titel in Tokio schoof Goffin op naar een achtste stek in de strijd om een ticket voor de Nitto ATP Finals, het toernooi met de acht beste spelers. Stanislas Wawrinka (ATP-8), op dit moment nog zevende in de Race, kondigde eerder al aan dat hij een punt zet achter zijn seizoen. Daardoor zit Goffin virtueel met een zevende plaats safe. Hij heeft namelijk een bonus van 145 punten op Carreño Busta. Sam Querrey (ATP-17) en Kevin Anderson (ATP-15) volgen al op respectievelijk 305 en 360 tellen. Al zijn er de komende weken nog een resem punten te verdienen.

Te beginnen deze week in Shanghai en daar kreeg Goffin vandaag opnieuw goed nieuws te horen. Carreño Busta verloor namelijk verrassend in de tweede ronde van zijn Spaanse landgenoot Albert Ramos Viñolas (ATP-25). Als Goffin zelf morgen zijn partij tegen Gilles Simon (ATP-47) winnend weet af te sluiten, vergroot hij de kloof met de Spanjaard tot 225 punten. Met bovendien een achtste finale tegen Richard Gasquet (ATP-31), die vorige week nog van onze landgenoot verloor, liggen er opnieuw mooie punten voor het rapen.

Querrey en Anderson overleefden wel hun eerste ronde. De Amerikaan had weinig problemen met de Japanner Yuichi Sugita (ATP-36), 6-3 6-2. De boomlange Zuid-Afrikaan van zijn kant rolde dan weer makkelijk Adrian Mannarino (ATP-29) op. De Fransman, vorige week nog verliezend finalist in Tokio, wist slechts vier spelletjes te winnen. Al komen beide heren door hun zege nauwelijks dichterbij en maken ze amper 35 punten goed.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws