Home » Geen categorie » Opnieuw meer tennissers in Vlaanderen

Opnieuw meer tennissers in Vlaanderen

Opnieuw meer tennissers in Vlaanderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eerder deze week maakte Tennis Vlaanderen haar ledencijfers van het voorbije jaar bekend. 2016 wordt afgesloten met 145 582 leden, 1 101 meer dan vorig jaar. “Een mooi resultaat”, vertelt Leslie Van Ingelgem van Tennis Vlaanderen aan Tennisplaza België.

“Opvallend is het gegeven dat er meer mannen dan vrouwen tennissen”, geeft Van Ingelgem mee. “Bij de -8-jarigen en de junioren merken we telkens een verschil van ongeveer duizend tennissers op. Bij de senioren hebben we op een totaal van dertigduizend tennissers zelfs vierduizend meer mannen dan vrouwen die aangesloten zijn bij de federatie.”

De provincie Antwerpen steekt er met kop en schouders bovenuit qua ledenaantal, Vlaams-Brabant schommelt helemaal onderaan. “In Antwerpen klokten we dit jaar af op 46 033 leden, terwijl we er in het kleinere Vlaams Brabant maar 18 934 tellen”, aldus Van Ingelgem.

Met 145 582 leden zit de federatie echter nog een eindje verwijderd van de 150 209 inschrijvingen in recordjaar 2004. “Toch vinden we dit een mooi resultaat nadat het aantal leden de voorbije jaren telkens licht achteruitging. Dat de Vlaming nog steeds de weg vindt naar de tennisclubs, is volgens ons mee te danken aan de mooie prestaties van David Goffin en onze Belgische Davis Cup-ploeg”, besluit Van Ingelgem.

[alert type=”info” title=”Aantal tennissers per provincie in 2016″]Antwerpen: 46 033
Limburg: 30 968
Oost-Vlaanderen: 25 757
Vlaams-Brabant: 18 934
West-Vlaanderen: 23 800[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws