Home » Geen categorie » Opnieuw rugproblemen voor Wickmayer?

Opnieuw rugproblemen voor Wickmayer?

Opnieuw rugproblemen voor Wickmayer?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer heeft in Doha geen potten kunnen breken. In de eerste ronde moest de Belgische opgeven. Hoewel de precieze oorzaak nog niet bekend is, lijkt alles er op te wijzen dat er opnieuw rugproblemen zijn.

Nadat Yanina Wickmayer (WTA-23) met het Belgische Fed Cup-team afgelopen weekend verrassend onderuit ging op het Zwitserse gravel, is dit opnieuw slecht nieuws voor de Belgische. Wickmayer verdedigde in Doha, op de Qatar Total Open 2013 ($ 2 369 000), een kwartfinale van vorig jaar, maar moest het in de eerste ronde al meteen opnemen tegen een reekshoofd: de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-16).

Wickmayer en Vinci speelden in het verleden al 6 keer eerder tegen elkaar. Twee keer won Wicky, maar de laatste vier ontmoetingen gingen telkens naar de Italiaanse. Wickmayer wist dus dat ze voor een moeilijke taak stond.

Op het plein waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. Knappe punten werden afgewisseld met iets minder mooie missers, maar het algemene niveau was goed. Toch was het Roberta Vinci die verrassend makkelijk de eerste set leek te winnen met 2-6. Die score deed de match echter geen eer aan.

Beide vrouwen hadden het moeilijk op hun eigen opslag, en Wickmayer moest twee keer tegen een breakpunt aankijken. En die twee keer trok Vinci telkens aan het langste eind. Omgekeerd kreeg Wickmayer maar liefst 9 (!) breakpunten, maar zij kon er geen enkel van benutten. Gevolg: 2-6 na een set van bijna een uur.

Maar er was meer aan de hand. Hoe langer de match bezig was, hoe slechter Wickmayer begon te bewegen, en haar geloof ebde langzaam maar zeker weg. In de tweede set kreeg de Belgische bij 1-0 een breakbal, maar die kon ze niet verzilveren. Wickmayer begon steeds vaker naar haar rug te tasten en op haar eigen opslag deed ze uiteindelijk teken naar de scheidsrechter dat ze tijdens de pauze verzorging zou willen. Nadat ze echter twee gamepunten niet kon benutten en een break makkelijk weggaf (een dubbele fout gevolgd door een backhand-afzwaaier) was het voor Wicky duidelijk dat het zo niet meer verder kon.

Bedeesd gooide ze de handdoek in de ring, en overhandigde Vinci zo de overwinning. En hoewel het nog niet bevestigd is, ziet het er naar uit dat het dus opnieuw de rug van Wickmayer is die roet in het eten strooit. Wickmayer sukkelde de afgelopen twee jaar al meermaals met haar rug, maar leek er de laatste tijd echter geen last meer van te hebben. Deze opgave heeft echter belangrijke consequenties voor Wicky. Door haar vroege verlies zal ze namelijk heel wat punten verliezen en terug uit de top-30 zakken.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws