Home » Grand Slam » Roland Garros » Opnieuw vroegtijdige uitschakeling voor Sabalenka, Azarenka wel vlot verder

Opnieuw vroegtijdige uitschakeling voor Sabalenka, Azarenka wel vlot verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Aryna Sabalenka (WTA-4) mag dan wel schitterende resultaten neerzetten op de WTA-toernooien, op de Grand Slams wil het voorlopig niet lukken. Ook op Roland Garros vloog de Wit-Russische er opnieuw vroeg uit. In de derde ronde was ze niet opgewassen tegen de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-32). Landgenote Victoria Azarenka (WTA-16) stoot wel door.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na de opgaves van Ashleigh Barty (WTA-1) , Naomi Osaka (WTA-2) en het forfait van Simona Halep (WTA-3) was Sabalenka de hoogstgeplaatste overgebleven speelster in het vrouwentoernooi. De Wit-Russische had bovendien haar goede gravelvorm al geëtaleerd, met onder meer een finale in Stuttgart en winst in Madrid.

Ook tegen Pavlyuchenkova begon Sabalenka goed en in geen tijd stoomde ze naar 3-0. Toen stokte de motor, de Russin won vijf games op rij en serveerde uiteindelijk zonder verpinken uit: 6-4. De tweede set bracht beterschap voor het derde reekshoofd, ze brak twee keer door de opslag van haar tegenstander en haalde de set vlot binnen met 2-6.

Pavlyuchenkova liet zich na de tweede set behandelen aan haar dijbeen. Die blessurebehandeling zorgde opnieuw voor een totale ommekeer. De Russin kwam herboren het terrein op, Sabalenka was de kluts helemaal kwijt. Resultaat: een droge 6-0 voor Pavlyuchenkova.

Voor een plaats in de kwartfinale moet de Russin het opnieuw opnemen tegen een Wit-Rusissche, namelijk Victoria Azarenka (WTA-16). Die rekende in haar derde ronde simpel af met de Amerikaanse Madison Keys (WTA-24): 6-2 en 6-2. Het is voor Azarenka de eerste keer sinds 2013 dat ze de vierde ronde haalt op het Parijse gravel.

Ook Elena Rybakina (WTA-22) en Tamira Zidansek (WTA-85) staan bij de laatste zestien in Parijs. Zij versloegen respectievelijk Elena Vesnina (WTA-1096) en Katerina Siniaková (WTA-68).

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS