Home » Nieuws » Opnieuw wijzigingen aan Davis Cup Finals op til

Opnieuw wijzigingen aan Davis Cup Finals op til

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het format van de Davis Cup Finals zal opnieuw wijzigen. De ITF wil er samen met Kosmos een elfdaags evenement in drie steden van maken.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De eerste editie van de nieuwe Davis Cup in Madrid was niet echt een succes, en vorig jaar werd het toernooi uitgesteld door de coronacrisis. Daarom wil de Internationale Tennisfederatie (ITF) het toernooi opnieuw hervormen. Het zou een evenement van elf dagen worden, in drie verschillende steden. Madrid zou twee groepswedstrijden, twee kwartfinales, twee halve finales en de finale organiseren, terwijl in twee andere steden telkens twee groepswedstrijden en één kwartfinale zouden plaatsvinden.

Toernooidirecteur Albert Costa gaf meer uitleg over zijn plannen: “Hoewel de eerste editie van de Davis Cup Finals in Madrid fantastisch tennis opleverde, konden we ook heel wat lessen trekken uit het evenement. We zijn toegewijd aan een langetermijnvisie voor deze historische competitie en zijn ervan overtuigd dat deze aanpassingen de ervaring voor spelers en fans zullen verbeteren. In meerdere steden kunnen we de competitie naar een zo breed mogelijk publiek brengen, terwijl het ook de planning zal vergemakkelijken en ervoor zal zorgen dat spelers meer rust krijgen als de wedstrijden vroeger op de avond beëindigd worden.”

Eind dit jaar strijden van 25 november tot 5 december achttien landen om de Davis Cup. België wist zich niet te plaatsen, in maart 2020 verloren we van Hongarije. Vanaf 2022 wordt het aantal deelnemende landen beperkt tot zestien. Tijdens de maand maart zouden de twee nieuwe locaties bekend gemaakt worden.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS