Home » WTA » Oppermachtige Mertens grijpt in Lugano derde WTA-titel

Oppermachtige Mertens grijpt in Lugano derde WTA-titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens heeft de Samsung Open in Lugano (Zwitserland, $ 250 000) op haar naam geschreven. In de finale was ze te sterk voor Aryna Sabalenka (WTA-61).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zowel Mertens als Sabalenka werkten gisteren drie partijen af in Lugano, al leek dat beide speelsters weinig te deren. In de eerste set maakten ze er een spannende strijd van. Mertens moest een vroege break uit handen geven, maar sloeg aan het einde van het eerste bedrijf toch opnieuw toe, 7-5.

Ook in de tweede set snoepte tweede reekshoofd Mertens snel de opslag af Sabalenka. De 19-jarige Wit-Russische probeerde nog wel terug te knokken, maar maakte te veel onnodige fouten. Na 1 uur en 26 minuten mocht Mertens de handen in de lucht steken, 7-5 en 6-2.

Het is voor Mertens haar derde toernooizege uit haar carrière. Eerder was ze al twee jaar op rij de beste in Hobart (2017 en 2018). Straks komt onze landgenote (WTA D-32) ook nog in actie in de finale van het dubbelspel. Aan de zijde van Kirsten Flipkens (WTA D-43) nemen ze het op tegen Vera Lapko (WTA D-108) en jawel Aryna Sabalenka (WTA D-148).

“Het was een geweldige week voor mij met veel wedstrijden en veel uren op de baan. Het was niet altijd gemakkelijk met de regen, maar dat ben ik wel gewend van in België. Ik wil de toernooiorganisatie, de sponsors, de ballenjongens en uiteraard mijn team bedanken”, reageerde Mertens voor de micro na afloop.

Career high

Door haar eindzege klimt Mertens morgen op de wereldranglijst naar de zeventiende plaats, een nieuwe career high. Sabalenka stijgt door naar plaats 47.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER