Home » ATP » Opstootje tussen Zverev en Navratilova: “Wat zij denkt, kan mij niet schelen”

Opstootje tussen Zverev en Navratilova: “Wat zij denkt, kan mij niet schelen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alexander Zverev (ATP-7) staat in de halve finale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam), maar ene Martina Navratilova is naar eigen zeggen niet onder de indruk van de Duitser.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Volgens Navratilova, die de US Open zelf vier keer won, maakt Zverev met zijn spel geen kans tegen topspelers. “Als je gewoon tegen de bal slaat kan je heel wat wedstrijden winnen tegen lager gerangschikte spelers, maar zo win je geen Grand Slams. Toppers zijn te goed voor zijn spel. Je kan niet zomaar pat-a-cake (vrij vertaald: handjeklap, n.v.d.r.) spelen.”

Palmares

“Misschien moet ze mijn palmares tegen de grote jongens een bekijken”, bijt Zverev op zijn beurt van zich af. “Ik heb meer gewonnen van Roger Federer (ATP-4) dan hij van mij, ik heb Novak Djokovic (ATP-1) verschillende keren verslagen in grote wedstrijden en finales.”

“Ik sta in de halve finale van de US Open. Soms is het belangrijker om niet je beste tennis te spelen, maar oplossingen te vinden i.p.v. je beste tennis te spelen. Navratilova is een Grand Slam-kampioene, ze wordt gerespecteerd, maar haar mening kan mij momenteel niet schelen.”

Verkeerd geciteerd

Navratilova reageerde intussen op Twitter op de hetze. Volgens haar wilde ze Zverev niet bekritiseren. “Ik bedoelde dat ik vind dat Sasha moet spelen zoals hij deed in de vierde set, niet zoals in de eerste of tweede. Ik zal hem dat ook uitleggen wanneer ik hem een volgende keer zie.”

De intussen 63-jarige Navratilova won 59 grandslamtitels, waarvan achttien in het enkelspel, 31 in het vrouwendubbelspel en tien in het gemengd dubbelspel. Ze was in totaal 331 weken nummer 1 van de wereld.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS