Home » Optima Open » Optima Open maakt twee nieuwe namen bekend

Optima Open maakt twee nieuwe namen bekend

Optima Open maakt twee nieuwe namen bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op 14, 15 en 16 augustus vindt de zesde editie van de Optima Open plaats in Knokke. De organisatie voegde twee nieuwe namen toe aan het lijstje toppers dat naar de kust afzakt om het publiek te entertainen. De Brit Greg Rusedski en de Fransman Henri Leconte vervoegen de al eerder aangekondigde Pete Sampras, Yannick Noah, Mansour Bahrami en titelverdediger Xavier Malisse.

Greg Rusedski is geen onbekende voor Optima Open. Het publiek kon hem vorig jaar ook al aan het werk zien in de Royal Zoute Tennis Club. De Brit met Canadese roots is vooral bekend om zijn snelle opdracht, zo werd hij in 1998 recordhouder van de hardste opslag tijdens het ATP-tornooi van Indian Wells met een snelheid van 239,8 km per uur. Hoogtepunten op zijn palmares zijn de finale van de US Open in 1997 en een overwinning op de voormalige Grand Slam Cup in 1999.

Publiekslieveling Leconte zorgt jaar na jaar voor entertainement in Knokke, en is ook dit jaar opnieuw van de partij: “Dit jaar kom ik voor de zesde keer naar Optima Open, het verveelt nooit! De ultieme sfeer tijdens het tornooi in combinatie met de fantastische locatie en de professionele organisatie overtuigen me elk jaar opnieuw om naar Knokke-Heist af te zakken. Ik kijk alvast uit naar een beloftevol tornooi!”, aldus Leconte.

Op vrijdag 14 augustus nemen de Fransman en de Brit het tegen elkaar op tijdens de laatste match van de dag. Op zaterdag kruist Rusedski de rackets tegen onze landgenoot Xavier Malisse en Leconte speelt tijdens het weekend het dubbelspel.

De Optima Open organiseert tijdens het tornooi ook dagelijks een ‘Special Guest Double Match’. Deze matchen staan los van de officiële ranking van de ATP Champions Tour en focussen op entertainment. Henri Leconte zal samen met o.a. Mansour Bahrami en Yannick Noah te zien zijn tijdens deze dubbels.

[alert type=”info” title=”Ticketinfo”]Tickets voor Optima Open zijn vanaf nu verkrijgbaar via optimaopen.be. Prijs ongenummerde dagtickets 14/08: 30€ – 15/08 en 16/08: 35€. Prijs genummerde dagtickets 14/08: 35€ – 15/08 en 16/08: 40€[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws