Home » Optima Open » Optima Open maakt twee nieuwe topnamen bekend

Optima Open maakt twee nieuwe topnamen bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Optima Open in Knokke krijgt deze zomer bezoek van twee nieuwkomers. Voormalig Roland Garros-winnaar Sergi Bruguera en Fernando Gonzalez zullen deze zomer afzakken naar de Belgische kust om er in actie te komen op de ATP Champions Tour.

Titelverdediger Xavier Malisse bevestigde eerder al zijn deelname, en ook John McEnroe, Thomas Muster en Henri Leconte zullen opnieuw van de partij zijn. Nieuwkomers dit jaar zijn Juan Carlos Ferrero, Sergi Bruguera en Fernando Gonzalez.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bruguera won in 1993 Roland Garros door in de finale de Amerikaanse titelverdediger Jim Courier te verslaan, en in 1994 moest zijn landgenoot Berasategui het onderspit delven in de finale. Datzelfde jaar behaalde de nu 45-jarige ex-topspeler zijn hoogste ranking ooit en werd derde op de wereldranglijst. Bruguera neemt het op dag één op tegen zijn landgenoot Ferrero.

Sergi Bruguera - © Optima Open
Sergi Bruguera – © Optima Open

Ook Gonzalez zal van 13 tot 15 augustus voor het eerst te zien zijn in ons land. Zijn bijnaam ‘Mano de Piedra’ (Hand van Steen) heeft hij te danken aan zijn indrukwekkende slagkracht en forehand. Met 11 ATP-titels op zak, zal deze hardhitter stevige concurrentie worden voor tweevoudig Optima Open-kampioen Xavier Malisse. De Chileen speelt op 13 augustus de openingswedstrijd.

[alert type=”info” title=”Ticketinfo”]Tickets zijn te koop via www.optimaopen.be.
Prijs ongenummerde tickets: 30€. Prijs genummerde tickets: 35€.[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER