Home » Grand Slam » Roland Garros » Organisatie Roland Garros onder vuur: “Beslissing is egoïstisch en arrogant”

Organisatie Roland Garros onder vuur: “Beslissing is egoïstisch en arrogant”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dinsdag maakte de Franse Tennisfederatie (FFT) bekend dat Roland Garros verplaatst wordt naar september, één week na de US Open. Dit zou gebeurd zijn zonder overleg met het Amerikaanse grandslamtoernooi noch met de ATP of WTA.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Ook objectief gezien lijkt het gekkenwerk om Roland Garros, een graveltoernooi, in te plannen vanaf 20 september, een week na de US Open die op hardcourt gespeeld wordt. Daarbij komt dat de Laver Cup, sinds vorig jaar onderdeel van de ATP Tour, in exact dezelfde week wordt gespeeld. Als dat evenement niet wijkt, wordt o.a. Rafael Nadal (ATP-2), publiekstrekker op beide toernooien, met zijn rug tegen de muur gezet.

De gravelkoning zelf gaf nog geen commentaar, anderen deden dat wel. Zo reageerde Vasek Pospisil (ATP-93), lid van de spelersraad van de ATP, vol onbegrip en met een stevige sneer. “Iedereen wordt getroffen door deze catastrofe. Sterke communicatie en samenwerken om oplossingen te vinden zou nu de prioriteit moeten zijn. Niet egoïstische en arrogante beslissingen nemen om de tour verder negatief te beïnvloeden”, twitterde hij richting de organisatie van Roland Garros.

Ook US Open haalt uit

Intussen stelde ook de US Open een statement op. Het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar wil haar planning (vooralsnog) niet wijzigen en besluit met een weinig subtiele uithaal naar Roland Garros. “In een tijd waarin de wereld naar elkaar toe groeit, beseffen we dat dergelijke beslissingen niet eenzijdig moeten worden gemaakt en daarom zou de USTA (het federale besturend orgaan voor tennisactiviteiten in de Verenigde Staten.) dit enkel doen in nauw overleg met de andere grandslamtoernooien, de WTA, ATP, ITF en onze partners inclusief de Laver Cup”, klinkt het niet mis te verstaan aan het adres van de FFT.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS