Home » Grand Slam » Osaka en Williams door het oog van de naald naar kwartfinale Australian Open

Osaka en Williams door het oog van de naald naar kwartfinale Australian Open

Osaka en Williams door het oog van de naald naar kwartfinale Australian Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naomi Osaka (WTA-3) en Serena Williams (WTA-11) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Australian Open. De twee kregen hun ticket echter niet cadeau van hun tegenstandsters.

Dé klepper van speeldag zeven was ongetwijfeld Osaka versus Garbiñe Muguruza (WTA-14). De twee gewezen Grand Slam-winnaressen hebben hun carrières weer helemaal op de rails en zijn/waren ontegensprekelijk geduchte kandidates voor de eindoverwinning in Melbourne. In een bloedstollende thriller van 1 uur en 55 minuten leek de Spaanse naar het einde toe de beste kaarten te kunnen voorleggen. Zowel in de tweede als in de derde set kwam Muguruza een break voor te staan (in de derde set had ze op 5-3 en 15-40 zelfs twee wedstrijdpunten), maar het was uiteindelijk Osaka die met de winst aan de haal ging: 4-6, 6-4 en 7-5.

“Ik voelde dat ik tijdens de wedstrijd te veel aan het nadenken was”, analyseerde Osaka na afloop. “Op een bepaald moment werd ik kwaad en heb ik met mijn racket gegooid. Toen heb ik een heleboel gedachten vrijgelaten en ben ik meer op mijn instinct beginnen te spelen.”

“Wim (Fissette, haar coach, n.v.d.r.) had mij voor de wedstrijd heel veel informatie meegegeven, maar in eerste instantie werkte dat niet echt. Meer naar het einde toe was die info echter wel nuttig.”

(lees verder onder de tweets)

In de kwartfinale wacht Osaka de verrassende Su-Wei Hsieh (WTA-71). De nummer 1 op de dubbelranking wist zich in haar vierde ronde met 6-4 en 6-2 te ontdoen van negentiende reekshoofd Marketa Vondrousova (WTA-20). Voor de 35-jarige Hsieh is het de eerste Grand Slam-kwartfinale in haar carrière.

“Hsieh is zo’n speelster die ik zou kiezen om mee te spelen, mocht het een videospelletje zijn”, aldus Osaka. “Gewoon om zoals haar te kunnen spelen. Ik kan haar keuzes die zij soms maakt op het terrein niet doorgronden. Leuk om tegen te spelen is dat niet, maar wel om naar te kijken.”

(lees verder onder de tweet)

Ook Williams in drie

Die andere favoriete, Williams, stond zowaar nog langer op de baan dan Osaka. De Amerikaanse had 2 uur en 9 minuten nodig om zich te ontdoen van een stugge Aryna Sabalenka (WTA-7). De vaste dubbelpartner van Elise Mertens (WTA D-6) verkeert in de vorm van haar leven en sleepte tegen Williams drie sets uit de brand. Uiteindelijk ging ze toch kopje onder met 4-6, 6-2 en 4-6.

(lees verder onder de tweets)

Op Williams’ tegenstandster voor de kwartfinale is het nog even wachten. Dat wordt de winnares uit het duel tussen Simona Halep (WTA-2) en Iga Swiatek (WTA-17).

“Ik heb nog nooit tegen Iga gespeeld, maar in deze fase van het toernooi ben ik klaar voor elke speelster”, aldus Williams. “Het is de kwartfinale van een Grand Slam, ik heb hier al zo vaak gestaan. Dat is de juiste attitude voor mij: ik ben klaar voor elke speelster.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws